Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

POC sisak újdonságok 2020

Egy új, kedvező árú all mountain modell, és egy különleges, „életmentő” tulajdonságokkal felvértezett bukósisak érkezett 2020-ra a POC cég sisakkínálatába.


POC kerékpáros sisakok

 

AXION SPIN

A legújabb POC sisak formájában a cég már jól ismert és népszerű Tectal modelljének vonalvezetései ismerhetők fel. Míg a fejvédelme hasonló a népszerű testvéréhez, a sisak mindösszesen 305 grammot nyom – ami nagyon jónak mondható egy ilyen kategóriájú fejvédőtől. Az Axion egyik legérdekesebb újítása a szabadalmaztatott napellenző, mely egy fizikai behatás hatására leválik a sisakról. Ezáltal a sisakunk nem akad meg (és ezáltal csökken a sérülés veszély), valamint a visor nem törik el feltétlen egy esés során. Mindezek ellenére a vadonat új trail/all mountain modell ára jóval a népszerű modell ára alatt indul (160 euro körül).

 

POC AXION SPIN kerékpáros sisak

NFC ÉS RECCO TECHNOLÓGIÁK
 

A Tectal Race Spin sisak a gyártó legnépszerűbb, már-már ikonikus mtb modellje. 2020-ra a POC két extra „életmentő” tulajdonsággal vértezte fel ezen fejvédőt. A sisak tetejébe NFC címke került beépítésre, melyen orvosi- és egészségügyi adatainkat tárolhatjuk. Ezen információkhoz egy applikáció segítségével (twICEme), egy NFC kommunikációra képes mobiltelefonnal könnyedén hozzáférhetünk, amikor a sisakot viselő esetleg nem tud beszélni (például egy súlyos bukás után).

 

POC kerékpáros sisak

Az NFC technológia egyre nagyobb területeken hódít, mivel gyors (még a Bluetooth 4 kapcsolatnál is sokkal gyorsabb) és biztonságos adatcserét tesz lehetővé. Ma már számos okostelefon és tablet is támogatja. Az NFC rövid rádióhullámokon működik, nagyon alacsony energiafogyasztású, és a Bluetooth-tól eltérően passzív pontok, úgynevezett „tagek“ avagy „címkék” létrehozását teszi lehetővé. Ezek a „címkék” programozhatók, és egy NFC technológiás eszköz (például mobiltelefon) hozzáérintésekor elvégzi a kívánt műveletet - például az előre rögzített orvosi- és egészségügyi adataidat, a bleset során értesítendő személy elérhetőségét, stb. Ezek a „címkék” nem igényelnek áramot, mivel egy aktív adó (pl. a telefon) közelében elektromágneses mező jön létre és ekkor a passzív vevő (vagyis az NFC-tag) aktiválódik.

A sisakba az NFC „címke” mellé bekerült egy RECCO jeladó is, mely már a téli sportok szerelmeseinek ismert balesetmegelőzési-technológia. A jeladó segítségével kereshetővé válunk (legalábbis a sisakunk), ha esetleg nem adnánk magunkról életjelet.

Az életmentő megoldásokkal telepakolt sisak elnyerte a 2019-es Eurobike díját. POC kerékpáros sisak választékunkat ITT találod!

Keresés